Sastojci:

 

200 g brašna,

100 g margarina,

žumance,

so,

 

Za fil:

 

200 g špinata,

glavica crnog luka,

200 g sira,

2 jajeta,

kisela pavlaka,

so, biber, bosiljak.

 

Priprema:

 

  1. U posudu sipajte brašno i puter, so, žumance i malo vode. Zamijesite tijesto, zavijte u foliju i ostavite da stoji pola sata u frižideru. Razvaljajte ga na veličinu okruglog kalupa, pa obložite kalup tijestom, izbockajte ga viljuškom i pecite 10 minuta.

 

  1. Na zagrijanom ulju dinstajte luk, dodajte isjeckani šinat, malo posolite i ostavite da se još dinsta. Iscijedite višak tečnosti iz špinata, pa dodajte začine. Kada se špinat ohladi, pomiješajte ga s dva umućena jajeta, sirom i pavlakom. Fil stavite preko ispečenog tijesta, pa stavite da se zajedno peče još pola sata na 180 stepeni.