Sastojci za tijesto:

 

250 g oštrog brašna,

250 g polubijelog brašna,

20 g svježeg kvasca,

prstohvat šećera,

1-2 kašičice soli,

40 g susama,

250-300 ml mlijeka,

2 žumanca,

60 g putera.

 

Za nadjev:

 

250 g mladog sira,

100 g sira edamera,

100 ml kisele pavlake,

jaje,

2 kašike oštrog brašna,

kašika isjeckanog peršuna.

 

Za premazivanje: Jaje.

 

Priprema:

 

  1. Izmrvite kvasac u 50 ml mlakog mlijeka, dodajte šećer i ostavite da stoji na toplom mjestu dok ne naraste. U dublju posudu stavite brašno, dodajte so, susam, žumanca, otopljeni puter i kvasac, pa dolivanjem mlijeka umesite glatko tijesto. Ostavite ga da raste na toplom, sve dok se ne udvostruči.

 

  1. Sir dobro ocijedite, dodajte narendani edamer, kiselu pavlaku, jaje, brašno i peršun, pa sve dobro sjedinite. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini, isijecite ga na kvadrate dimenzija 6×6 cm, pa u sredinu svakog kvadrata stavljajte kašičicu, dvije nadjeva.

 

  1. Ivice kvadrata premažite razmućenim jajetom, pa oblikujte cvjetove. Redajte ih na podmazan pleh i ostavite tako da rastu još 15 minuta. Nakon toga ih premažite razmućenim jajetom pomiješanim s malo slatke pavlake da bi korica bila hrskavo žuta. Po želji, možete posuti i malo susama, a zatim pecite u rerni 25 minuta na 200 stepeni.