Sastojci:

 

250 g brašna,

2 kašike šećera,

500 ml mlaćenice,

2 jaja,

1 kašika rastopljenog maslaca,

naribana korica limuna,

3 g sode bikarbone,

3 g praška za pecivo,

po želji malo vanilin šećera ili cimeta.

 

Priprema:

 

  1. Dobro umutite jaja sa šećerom i naribanom koricom limuna. U smjesu dodajte mlaćenicu i brašno u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo i sodu bikarbonu te sve dobro izmiješajte.

 

  1. Smjesu pustite da odstoji pola sata te zatim počnite sa pečenjem.

 

  1. Smjesa je gušća od uobičajene, a najbolje je palačinke peći na tavi s debljim dnom na umjereno jako temperaturi bez dodavanja masnoća.

 

  1. Palačinke treba okretati kad ugledate mjehuriće, ali tek kad puknu i formiraju otvorene rupice na površini palačinki.