Sastojci:

2 patlidžana,

200 g mozzarelle,

čehno bijelog luka,

50 g pinjola,

maslinovo ulje,

paradajz,

so, biber,

bosiljak.

Priprema:

  1. Operite patlidžan, narežite ga na kriške debljine 1 cm i stavite u posudu preko koje ste stavili prijanjajuću foliju da bi patlidžan pustio vodu. Nakon 20 minuta premažite ga maslinovim uljem i pecite u gril tavi nekoliko minuta.
  2. Isijecite paradajz na kocke i stavite ga u cjediljku da se oslobodi višak vode. Isijecite mozzarellu na kocke, pinjole propržite malo u tavi pazeći da ne izgore pa ih usitnite s bijelim lukom.
  3. Kolutove patlidžana stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Rasporedite po njima mozzarellu, paradajz i smjesu od pinjola, prelijte s malo maslinovog ulja i posolite. Zapecite 7-8 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.