Sastojci:
8 jaja,
veza vlasca,
veza majčine dušice,
veza bosiljka,
3 tikvice,
60 g očišćenih crnih maslina,
400 g svježeg ovčijeg sira,
maslinovo ulje,
so, biber.
Priprema:
- Tikvice isječene na tanke kolutove ispecite s obje strane na vreloj roštiljskoj tavi, bez masnoće. Poredajte na tanjir, prelijte s malo ulja, pobiberite i ostavite sa strane.
- Posebno umutite jaja s malo soli i bibera, dodajte sjeckano aromatično bilje i sve sipajte u pravougaoni pleh obložen papirom. Pecite 15 minuta u rerni zagrijanoj na 170 stepeni.
- Pečenu koru urolajte uz pomoć papira, krajeve zatvorite i ostavite da malo odstoji. Rolat odmotajte, premažite sirom, odozgo rasporedite krupno sjeckane masline i kolutiće tikvica. Rolat ponovo umotajte i do serviranja držite u frižideru.