Sastojci:

4 jajeta,

250 ml mlijeka,

30 g šećera,

150 g brašna,

50 g maslaca,

so,

šećer u prahu.

Priprema:

  1. Odvojite žumanca i bjelanca. Istucite čvrst snijeg od bjelanaca. Žumancima dodajte mlijeko i brašno, malo ih posolite i dobro izmiješajte u glatku smjesu.
  2. Smjesi od žumanaca dodajte snijeg i lagano izmiješajte kuhačom.
  3. U veću tavu stavite maslac, a kada se rastopi, ulijte dobro izmiješanu smjesu.
  4. Pecite na srednje jakoj vatri. Zatim okrenite tijesto na drugu stranu, pecite 2 do 3 minute pa ga lopaticom ili viljuškom natrgajte na veće komade.
  5. Još malo pecite i nastavite oprezno okretati komade sve dok ne budu gotovi, ali pritom ih nikako nemojte stiskati. Istresite ih na tanjir, pospite šećerom u prahu i poslužite.