Sastojci:
4 jajeta,
250 ml mlijeka,
30 g šećera,
150 g brašna,
50 g maslaca,
so,
šećer u prahu.
Priprema:
- Odvojite žumanca i bjelanca. Istucite čvrst snijeg od bjelanaca. Žumancima dodajte mlijeko i brašno, malo ih posolite i dobro izmiješajte u glatku smjesu.
- Smjesi od žumanaca dodajte snijeg i lagano izmiješajte kuhačom.
- U veću tavu stavite maslac, a kada se rastopi, ulijte dobro izmiješanu smjesu.
- Pecite na srednje jakoj vatri. Zatim okrenite tijesto na drugu stranu, pecite 2 do 3 minute pa ga lopaticom ili viljuškom natrgajte na veće komade.
- Još malo pecite i nastavite oprezno okretati komade sve dok ne budu gotovi, ali pritom ih nikako nemojte stiskati. Istresite ih na tanjir, pospite šećerom u prahu i poslužite.