Sastojci:

 

200 g svježe bamije,

500 g janjetine od buta,

1 veća mrkva,

1 veća glavica luka,

peršunov list,

limunov sok,

ljuta papričica po ukusu,

maslinovo ulje,

so, biber,

kašika brašna,

500 ml mesnog temeljca.

 

Priprema:

 

  1. Bamiju isperite hladnom vodom, nožem odstranite peteljku i vrh i prerežite je po dužini na četiri dijela.

 

  1. Janjetinu narežite na kockice.

 

  1. Na zagrijanom maslinovom ulju popržite nasjeckan luk i mrkvu narezane na kolutiće. Dodajte janjetinu, posolite i pržite na laganoj vatri, povremeno mješajući dok sva tekućina ne ispari.

 

  1. Brašno razmutite s mesnim temeljcem pa zalijte meso.

 

  1. Dodajte bamiju, nasjeckani peršunov list i nasjeckanu ljutu papričicu po želji, sok limuna, biber, promiješajte I kuhajte oko sat i po.