Sastojci:
200 g svježe bamije,
500 g janjetine od buta,
1 veća mrkva,
1 veća glavica luka,
peršunov list,
limunov sok,
ljuta papričica po ukusu,
maslinovo ulje,
so, biber,
kašika brašna,
500 ml mesnog temeljca.
Priprema:
- Bamiju isperite hladnom vodom, nožem odstranite peteljku i vrh i prerežite je po dužini na četiri dijela.
- Janjetinu narežite na kockice.
- Na zagrijanom maslinovom ulju popržite nasjeckan luk i mrkvu narezane na kolutiće. Dodajte janjetinu, posolite i pržite na laganoj vatri, povremeno mješajući dok sva tekućina ne ispari.
- Brašno razmutite s mesnim temeljcem pa zalijte meso.
- Dodajte bamiju, nasjeckani peršunov list i nasjeckanu ljutu papričicu po želji, sok limuna, biber, promiješajte I kuhajte oko sat i po.