Sastojci:

 

170 g tamna čokolada,

2 kašike maslaca,

pola šoljice kokosovog mlijeka,

2 kašike tamnog ruma,

2 kašike curryja,

1 kašičica korice limete,

200 g slatkog vrhnja,

1 kašika šećera u prahu,

4 banane,

sladoled od vanilije,

miješani orašasti plodovi,

suhi kokos.

 

Priprema:

 

  1. Čokoladu i maslac zajedno otopiti na laganoj vatri do glatke smjese. Zatim umiješati naredna četiri sastojka i promiješati.

 

  1. Vrhnje i šećer u prahu umutiti u šlag pa ohladiti i držati u frižideru do upotrebe.

 

  1. U zdjelice složiti po 2 polovine banane. Između dodati 3 kugle sladoleda od vanilije.

 

  1. Preliti toplim čokoladnim preljevom. Dodati šlag pa posipati kokosovim pahuljicama i usitnjenim orašastim plodovima po vlastitom ukusu.