Sastojci za koru:

 

2 jaja,

250 g mljevenih oraha,

1 kašika brašna,

200 g šećera,

2 reda čokolade za kuhanje,

6 g praška za pecivo,

100 ml vode.

 

Fil:

 

4 jaja,

200 g šećera,

100 ml vode,

1 kašika gustina,

4 reda čokolade za kuhanje,

300 g margarina,

4 kesice bourbon vanilin šećera.

 

Priprema

 

  1. Čokoladu rastopiti i prohladiti. Razdvojiti žumanca i bjelanca. Umutiti bjelanca u čvrst snijeg, dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne rastopi. Drvenom kašikom lagano umiješati žumanca, brašno, orahe, čokoladu, vodu i prašak za pecivo.

 

  1. Razliti masu u okrugli kalup obložen pek papirom i ispeći koru u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

 

  1. U šerpici rastopiti čokoladu, vodu, gustin i bourbon vaniliju. Umutiti pjenasto jaja sa šećerom na pari i ohladiti.

 

  1. Dobro umutiti margarin, sjediniti s kremom i čokoladom. Premazati koru filom, ukrasiti šlagom i dekoritati.