Sastojci:

 

95 g brašna,

90 g šećera,

kašičica soli,

100 g maslaca sobne temperature,

2 jaja,

2 kašike svježeg limunovog soka,

2 kašike naribane korice limuna.

 

Za glazuru:

 

šoljica šećera u prahu,

3 kašike limunovog soka,

2 kašičice limunove naribane korice.

 

Priprema:

 

  1. Prekrijte široku posudu za pečenje papirom za pečenje, pospite s malo ulja i stavite sa strane. U posudi miksajte brašno, šećer, so i maslac dok se ne povežu.

 

  1. U drugoj posudi mutate jaja, dodajte limunov sok i koricu dok se sve ne poveže. Dodajte ovu smjesu prvoj te miješajte mikserom još dvije minute. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i lijepo rasporedite. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Kada je biskvit gotov, ostavite ga da se potpuno ohladi.

 

  1. Glazura: Šećer u prahu stavite u veliku posudu, dodajte ostale sastojke dok se sve ne poveže u glatku smjesu. Smjesu stavite na sredinu kolača i lagano razvucite prema krajevima.

 

  1. Kada se sve dobro ohladi, izrežite kolač na kocke.