Sastojci za 20 komada:
Četvrtina šolje maslinovog ulja,
2 čehna protisnutog bijlog luka,
2 francuska bageta narezana na tanke kriške,
3 kašike svježeg limunovog soka,
2 kašike maslinovog ulja,
četvrtina kašičice soli,
malo bibera,
1 sitno nasjeckan paradajz,
tri četvrtine šolje sitno sjeckanog mladog luka,
pola šolje nasjeckanog svježeg peršuna,
1 kašika nasjeckane svježe metvice,
trećina šalice namrvljenog feta sira.
Priprema:
- Zagrijte rernu na 180 stepeni. Pomiješajte četvrtinu šolje maslinovog ulja i bijeli luk. Time premažite svaku krišku hljeba i pecite ga 10 – 12 minuta.
- Pomiješajte limunov sok, so, biber i 2 kašike maslinovog ulja, dodajte paradajz, mladi luk, peršun i metvicu i sve promiješajte. Rasporedite smjesu od paradajza po pečenom hljebu te pospite s malo feta sira.