Sastojci za 20 komada:

Četvrtina šolje maslinovog ulja,

2 čehna protisnutog bijlog luka,

2 francuska bageta narezana na tanke kriške,

3 kašike svježeg limunovog soka,

2 kašike maslinovog ulja,

četvrtina kašičice soli,

malo bibera,

1 sitno nasjeckan paradajz,

tri četvrtine šolje sitno sjeckanog mladog luka,

pola šolje nasjeckanog svježeg peršuna,

1 kašika nasjeckane svježe metvice,

trećina šalice namrvljenog feta sira.

Priprema:

  1. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Pomiješajte četvrtinu šolje maslinovog ulja i bijeli luk. Time premažite svaku krišku hljeba i pecite ga 10 – 12 minuta.
  2. Pomiješajte limunov sok, so, biber i 2 kašike maslinovog ulja, dodajte paradajz, mladi luk, peršun i metvicu i sve promiješajte. Rasporedite smjesu od paradajza po pečenom hljebu te pospite s malo feta sira.