Neodoljivi miris ovih muffina će vas očarati. Sočni i meki uljepšat će dan svakom ko ih proba

Sastojci:

300 g brašna od cijelog pšeničnog zrna

3/4 kašičice sode bikarbone

3/4 kašičice krupnije soli

3 velike ili 4 manje zrele banane

200 g smeđeg šećera, a može i bijeli

60 ml kisele pavlake s niskim procentom masnoće

2 jaja

110 g otopljenog putera

kašičica vanilinog ekstrakta

po želji suho grožđe, cimet, muškatni oraščić, sjeckani orasi

Priprema:

  1. Zagrijati rernu na 180 stepeni. Podmazati kalupe i ostaviti ih na stranu.
  2. U posudi izmiješati brašno, sodu bikarbonu i so pa i to ostaviti na stranu.
  3. U većoj posudi izgnječiti banane, ali da ostanu komadići banane, dodati šećer, otopljeni puter, umućena jaja, kiselu pavlaku i tečni vanilin ekstrakt. Pažljivo umiješati smjesu od brašna, da nema suhih mjesta, ali da bude grudvičasto.
  4. Kalupe puniti do 2/3 pa staviti da se peku oko 20 do 25 minuta, ili dok vam čačkalica ne bude čista kada zabodete u sredinu.