Sastojci:

500 g smrznutih šljiva,

3 jaja,

22 kašike šećera,

po 12 kašika brašna,

ulja i vrele vode,

prašak za pecivo.

Priprema:

  1. Prodinstajte šljive sa 10 kašika šećera na jakoj vatri 10 do 15 minuta uz stalno miješanje, da bi tečnost iz njih isparila, a potom ih ostavite da se hlade.
  2. Jaja umutite s preostalih 12 kašika šećera, dodajte ulje i vodu, a na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Pola smjese sipajte na namašćenu i brašnom posutu tepsiju pa je do pola ispecite u rerni na 180 stepeni.
  3. Tepsiju sa napola ispečenom korom izvadite iz rerne, po njoj rasporedite ohlađene šljive, prelijte preko ostatak smjese, vratite u rernu i na 200 stepeni pecite do kraja. Ispečen kolač pospite prah ili mljevenim šećerom.