Sastojci:

8-9 kora za pitu,

100-150 g putera, 4 jaja,

150-200 g šećera,

300 ml vrelog mlijeka,

2 kašike sitno mljevenog kukuruznog brašna,

1/4 kašičice cimeta,

aroma vanile,

šećer u prahu za posipanje.

Priprema:

  1. Tepsiju (35 cm promjera) premazati puterom.
  2. Kore uviti i redati ukrug spolja ka unutra.
  3. Otopljenim puterom premazati kore.
  4. Posuti cimetom i peći na 180 stepeni oko 25 minuta, tj. dok ne porumene.
  5. U međuvremenu napraviti fil. Pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Dodati kukuruzno brašno i (dalje muteći) vrelo mlijeko u koji ste dodali malo arome vanile.
  6. Preliti kore ovim “filom” i dopeći još oko 25 minuta. Posuti šećerom u prahu.