Sastojci za biskvit:

6 jaja,

6 kašika šećera,

6 kašika brašna,

1 prašak za pecivo.

Krema:

1 l mlijeka,

3 pudinga od vanilije,

10 kašika šećera,

3 kisela vrhnja.

I još:

Kompot od marelica,

200 ml slatkog vrhnja.

Priprema:

  1. Za biskvit izmutiti jaja sa šećerom, dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Peći na 180 stepeni. Vruć biskvit preliti sokom iz kompota i na njega složiti marelice.
  2. Za kremu skuhati puding s 10 kašika šećera. Još u vruć dodati 3 kisela vrhnja, dobro izmiješati i odmah izliti preko biskvita. Kad se ohladi premazati s 200 ml umućenog slatkog vrhnja.
  3. Peče se u velikom plehu. Sloj šlaga na vrhu bude vrlo tanak, ako želite, možete izmiksati 500 ml slatkog vrhnja, onda će sloj kreme i šlaga biti iste debljine.