Sastojci:

 

600 g pilećeg bijelog mesa,

200 g šampinjona,

100 ml ulja,

200 ml pavlake za kuhanje,

1 kašika začina,

so, biber,

2 kašike parmezana,

peršun,

pola kašike brašna,

100 ml vode.

 

Priprema: 

 

  1. Meso isjeći na kockice i začiniti. Zagrijati ulje u tavi pa staviti meso i propržiti ga 15 minuta. Isjeckati šampinjone. Kad je meso gotovo, izvaditi ga pa na ulju propržiti i šampinjone, koje posolite čim ih stavite da se proprže.

 

  1. Kad su i šampinjoni gotovi, dodate meso, sipate vrhnje i vodu, biber i peršun.

 

  1. Kad provri, razmutite brašno u malo vode i dodajte u sos. Promješate i ugasite vatru. Ostavite još malo na vrućoj ringli da krčka pa na kraju, kad se krčkanje smiri, dodajte pamezan i opet promešajte.

 

  1. Dok se sve to kuha, skuhajte tjesteninu i poslužite uz jelo.