Osim pečenja na tavi i kuhanja kao najzdravijeg načina konzumiranja pilećih prsa, možete ih spremiti i u pećnici. Kuhari su istog mišljenja, a to je da na ovaj način prsa ispadaju manje masna od onih koja se peku na tavi. Uz dodatak špinata i malo sira, dobivate vrhunsko jelo.
Sastojci:
3 kašike maslinovog ulja
4 komada pilećih prsa
2 čehna bijeli luk
250 g špinata
100 g feta sira
Priprema:
- Na maslinovom ulju prodinstati kratko bijeli luk , a zatim dodati špinat. Pustite da se dinsta nekoliko minuta pa maknete s vatre.
- Dodajete nekoliko kriški feta sira i sve dobro promiješate.
- U međuvremenu uzmete nekoliko komada pilećih prsa, istučete ih i zatim ispunite dobivenom smjesom od špinata i sira.
- Nakon što napunite pileća prsa, zakačite ih čačkalicom kako smjesa ne bi iscurila.
- Zagrijete pećnicu na 180 stepeni i piletinu pecite najviše pola sata.