Osim pečenja na tavi i kuhanja kao najzdravijeg načina konzumiranja pilećih prsa, možete ih spremiti i u pećnici. Kuhari su istog mišljenja, a to je da na ovaj način prsa ispadaju manje masna od onih koja se peku na tavi. Uz dodatak špinata i malo sira, dobivate vrhunsko jelo.

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja

4 komada pilećih prsa

2 čehna bijeli luk

250 g špinata

100 g feta sira

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju prodinstati kratko bijeli luk , a zatim dodati špinat. Pustite da se dinsta nekoliko minuta pa maknete s vatre.
  2. Dodajete nekoliko kriški feta sira i sve dobro promiješate.
  3. U međuvremenu uzmete nekoliko komada pilećih prsa, istučete ih i zatim ispunite dobivenom smjesom od špinata i sira.
  4. Nakon što napunite pileća prsa, zakačite ih čačkalicom kako smjesa ne bi iscurila.
  5. Zagrijete pećnicu na 180 stepeni i piletinu pecite najviše pola sata.