Neka vas osvoji zamamni miris vanilije i cimeta dok dinstate jabuke, a zatim sve zajedno upakirajte u finu kremu od sira. Posebno je važno dobro ohladiti kolač kako bi zadržao svoj oblik, a ipak ostao kremast. Na kraju ga možete začiniti karamelom i orašastim plodovima poput oraha ili lješnika.
Sastojci:
150 g keksa
6 kašika maslaca
3 jabuke
1 kašičica cimeta
1 vanilin šećer
300 g krem sira
4 kašike šećera
100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Jabuke naribajte ili narežite na sitne kockice.
- Na tavi otopite kašiku maslaca, dodajte jabuke, cimet i vanilin šećer pa kuhajte dok jabuke ne omekšaju.
- Za to vrijeme u blender ubacite kekse, usitnite ih i dodajte maslac kako bi dobili smjesu koju možete prstima utisnuti u kalup.
- Šećer i krem sir izmiksajte pa dodajte jabuke i dobro pomiješajte.
- Spremite u frižider na pola sata, a za to vrijeme istucite slatko vrhnje kojim ćete premazati vrh kolača prije posluživanja.