Ljubitelji crvenog mesa jednostavno im ne mogu odoljeti, a na njihovu mekoću nisu imuni ni oni kojima meso baš nije prvi izbor u ishrani.
Ove šnicle od prednjeg dijela hrbata nazivaju se još i krmenadle ili kotleti, mada se iza ovog drugog naziva u kuhinjama širom svijeta kriju različita jela
Sastojci:
4 kremenadle
kašika brašna
kašičica curryja
4 kašike ulja
3 glavice crnog luka
250 g šampinjona
250 ml milerama
biber
so
Priprema:
1. Kremenadle dobro istucite batom za meso.
2. Pomiješajte brašno, curry, so i biber pa uvaljajte kremenadle u ovu smjesu. Propržite ih sa obje strane.
3. Pržene kremenadle redajte u vatrostalnu posudu.
4. U međuvremenu isijecite crni luk i šampinjone, pa ih zajedno dinstajte na malo ulja.
5. U mileram dodajte so i biber, prelijte preko kremenadli na koje ste prethodno stavili šampinjone. Sve prekrijte aluminijskom folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko pola sata.