Sastojci:
500 g zelene buranije
500 g paradajza
100 g luka
čehno bijelog luka
1 kašika nasjeckanog peršuna
2 kašike narezanog bosiljka
2 kašike začina
1 kašika maslinovog ulja
so
Za odreske:
4 teleća odreska (600 g)
kašika soli
2 kašike ulja
Priprema:
- Buraniju kao dodatak teletni upotpunit će bosiljak, peršun, maslinovo ulje i začini.
- Na maslinovom ulju popecite nasjeckani luk, dodajte protisnuti bijeli luk, oguljeni paradajz narezan na kockice, pospite začinom i dinstajte desetak minuta.
- Umiještajte kuhanu i ocijeđenu buraniju i na kraju pospite bosiljkom i peršunom.
- Teleće odrerske istucite batom, posolite i pecite na zagrijanom ulju sa svake strane oko 3 minute.
- Buraniju poslužite toplo uz pečene teleće odreske.