500 gr zelene buranije 

500 gr paradajza

100 gr luka

čehna bijelog luka

kašika nasjeckanog peršuna

2 kašike narezanog bosiljka

2 kašike vegete

kašika maslinovog ulja

so

Za odreske:

4 teleća odreska (600 gr)

kašika soli

2 kašike ulja

Buraniju kao dodatak ribi ili teletni upotpunit će bosiljak, peršun, maslinovo ulje i vegeta.

Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte protisnuti bijeli luk, oguljeni paradajz narezan na kockice, pospite vegetom i dinstajte desetak minuta.

Umiještajte kuhanu i ocijeđenu buraniju i na kraju pospite bosiljkom i peršunom.

Teleće odrerske potucite, posolite i pecite na zagrijanom ulju sa svake strane oko 3 minute.

Buraniju poslužite toplo uz pečene teleće odreske.

Savjet: Ovaj ukusni prilog možete poslužiti i uz druge vrste mesa.