Sastojci:

 

320 g špageta,

125 g pecorino sira,

4 kašičice mljevenog crnog bibera,

5 kašičica soli.

 

Priprema:

 

  1. Kuhajte tjesteninu sa soli. Pecorino naribajte na najsitniji dio ribeža jer sir mora biti što sitnije riban. Pomiješajte naribani pecorino i biber. Kad voda proključa, stavite tjesteninu. Kuhajte ju dok ne postane al dente.

 

  1. Tajna ovog jela je kremasti umak, a ovako ćete ga pripremiti: biber i sir stavite u veliku posudu, dovoljno veliku da u nju možete dodati svu tjesteninu. Kad je tjestenina kuhana, dodajte jednu kutlaču vode od kuhanja tjestenine u sir i biber kako biste dobili kremasti umak.

 

  1. Tjesteninu ocijedite i dodajte ju biberu i siru te sve dobro promiješajte. Poslužite s još ribanog pecorina.