Sastojci:

500 g mljevenog mesa,

1 kašika maslinovog ulja,

1 luk,

4 čehna bijelog luka,

1 konzerva pelata,

kašičica šećera,

200 g cannellona.

Za umak:

50 g maslaca,

500 ml mlijeka,

140 g mekog sira po želji,

140 g parmezana.

Priprema:

  1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Zagrijte maslinovo ulje i na njemu lagano prodinstajte nasjeckani luk i bijeli luk. Dodajte mljeveno meso i sve posolite i pobiberite. Neka meso poprimi lijepu smeđu boju pa mu dodajte pelate i šećer. Sve dinstajte oko 15 minuta dok se većina tekućine ne izgubi.
  2. Napunite cannellone smjesom i poredajte ih u namašćeni pleh. Za umak rastopite maslac i na njega dodajte mlijeko. U mlijeku rastopite sir poput gaude i dobro posolite i pobiberite. Prelijte cannellone i pospite ih parmezanom. Pecite na 200 stepeni 40 minuta.