Tube ili male valjke najlakše je napuniti pomoću plastične vrećice koju napunite smjesom pa joj odrežete vrh 

Sastojci:

150 g cannellona (oko 14 tuba)

400 g špinata

maslinovo ulje

glavica luka

2 čehna bijelog luka

800 g umaka od paradajza

lovorov list

muškatni oraščić

bosiljak

250 g ricotte

jaje

4 kašike parmezana

250 g mozzarelle

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.

2. Luk i bijeli luk sitno nasjeckajte pa popržite na maslinovom ulju.

3. Dodajte špinat i kratko dinstajte. Začinite muškatnim oraščićem, dodajte so i biber.

4. U drugi lonac ulijte umak od paradajza, dodajte lovorov list i bosiljak pa dinstajte 20 minuta dok se ne zgusne.

5. Izmiješajte jaje, ricottu i parmezan pa začinite prema ukusu i stavite smjesu u slastičarsku vrećicu ili plastičnu vrećicu kojoj odrežete vrh i napunite cannellone.

6. Na dno posude za pečenje stavite umak od paradajza pa na njega cannellone. Prelijte ostatkom umaka i na vrh složite mozzarellu.

7. Pecite cannellone oko 35 minuta.