Sastojci za korice:

 

4 jaja,

180 g (2 dl) pirea od bundeve,

12 kašika mljevenih mekinja,

kašičica mješavine začina za medenjake ili cimeta,

1 kašika sladila po želji.

 

Za fil:

 

300 g nemasnog sira,

3 dl nemasnog jogurta,

20 g želatine,

1 kašika sladila po želji,

kakao za dekoraciju.

 

Priprema:

 

  1. Bjelanca umutite u čvrsti snijeg. U drugoj posudi umutite žumanca, propasirajte bundevu, mekinje, začin  za medenjake (ili cimet) i sladilo. U smjesu  polako umiješajte snijeg.

 

  1. Okrugli kalup prečnika 24 centimetara obložite folijom i u njega izlijte pola smjese i pecite na 180 stepeni. Kada se prva kora ispeče, izvadite je iz kalupa da se ohladi, a za to vrijeme u istom kalupu ispecite i drugu koru.

 

  1. Dok se kore peku, umutite sir i dodajte mu jogurt i sladilo.

 

  1. Otopite želatin prema uputstvu s kesice i dodajte ga u kremu od sira. Miješajte da se sastojci sjedine (u tekuću smjesu).

 

  1. U kalup za torte stavite prvu koru, na nju prelijte pola kreme, potom stavite drugu koru i prelijte ostatkom kreme. Ostavite da odstoji preko noći u frižideru, pa pažljivo tankim nožem pređite između torte i kalupa kako bi se lakše odvojila.