Sastojci:

 

dvije trećine šoljice zdrobljenog integralnog keksa,

četvrtina šolje šećera,

pola šolje rastopljenog maslaca,

dvije trećine šolje šećera,

trećna šolje brašna,

prstohvat soli,

2 šolje mlijeka,

3 umućena žumanca,

1,5 kašičica ekstrakta vanilije,

500 g krem sira sobne temperature,

4 narezane banane,

za posluživanje šlag i dodatno narezane banane.

 

Priprema:

 

  1. Zagrijte rernu na 250 stepen. U veliku zdjelu dodajte kekse i četvrtinu šolje šećera i dobro promiješajte. Dodajte maslac i opet promiješajte pa stavite u kalup za torte i utisnite. Pecite oko sedam minuta, dok ne dobije boju, a potom ohladite.

 

  1. Za puding od vanilije, u šerpi umutite dvije trećine šolje šećera s brašnom i solju pa polako dolijevajte mlijeko u koje ste prethodno umutili žumancad, tako da smjesa bude glatka, pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Sklone s vatre i dodajte ekstrakt vanilije. Sir dobro umutite da bude gladak i kremast pa ga dodajte u puding i dobro promiješajte.

 

  1. Ispečenu podlogu prekrijte dijelom narezanih banana, prelijte dijelom pudinga i tako dok sve ne potrošite. Završni sloj neka bude puding.

 

  1. Kolač ostavite nekoliko sati u frižideru. Poslužite uz narezane banane i šlag.