Sastojci:
dvije šolje mljevenog keksa,
1/4 šolje šećera,
1/2 šolje rastopljenog maslaca,
2/3 šolje šećera,
1/3 šolje brašna,
prstohvat soli,
2 šolje mlijeka,
3 razmućena žumanca,
1,5 kašičica ekstrakta vanilije,
500 g krem sira,
4 banane.
Za posluživanje: šlag i dodatno narezane banane.
Priprema:
- Zagrijte rernu na 250 stepeni. U zdjelu dodajte kekse i 1/4 šolje šećera i dobro promiješajte. Dodajte maslac i opet dobro promiješajte pa stavite u kalup. Pecite oko sedam minuta pa dobro ohladite.
- U šerpi umutite 2/3 šolje šećera s brašnom i solju pa polako dolijevajte mlijeko u koje ste prethodno umutili žumance tako da smjesa bude glatka pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Uklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanilije. Krem sir umutite, dodajte ga u puding i dobro promiješajte.
- Ispečenu podlogu prekrijte dijelom narezanih banana, dijelom pudinga i tako dok sve ne potrošite. Završni sloj neka bude puding. Kolač stavite na hlađenje pa poslužite uz narezane banane i šlag.