Sastojci:

 

225 g maslaca,

250 g crne čokolade,

5 jaja,

225 g šećera,

85 g mljevenih badema,

50 g brašna.

 

Glazura:

 

150 ml slatke pavlake,

100 g crne čokolade,

1 kašika šećera u prahu,

2 kašike sjemenki nara.

 

Priprema:

 

  1. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Pripremite kalup za pečenje prečnika 23 cm.

 

  1. Maslac i čokoladu rastopite na laganoj vatri.

 

  1. Pomiješajte jaja i šećer. Mutite oko pet minuta. Dodajte čokoladu i dobro izmiješajte. Dodajte bademe, brašno i četvrtinu kašičice soli. Dobro izmiješajte i stavite u kalup za pečenje.

 

  1. Pecite oko 35 minuta.

 

  1. Zagrijte slatku pavlaku do ključanja. Sipajte preko šećera i čokolade. Ostavite nekoliko minuta i dobro izmiješajte. Pustite da se hladi oko 10 minuta.

 

  1. Pažljivo izvadite tortu iz kalupa za pečenje i prelijte glazurom. Stavite sjemenke nara i poslužite.