Sastojci:
225 g maslaca,
250 g crne čokolade,
5 jaja,
225 g šećera,
85 g mljevenih badema,
50 g brašna.
Glazura:
150 ml slatke pavlake,
100 g crne čokolade,
1 kašika šećera u prahu,
2 kašike sjemenki nara.
Priprema:
- Zagrijte rernu na 180 stepeni. Pripremite kalup za pečenje prečnika 23 cm.
- Maslac i čokoladu rastopite na laganoj vatri.
- Pomiješajte jaja i šećer. Mutite oko pet minuta. Dodajte čokoladu i dobro izmiješajte. Dodajte bademe, brašno i četvrtinu kašičice soli. Dobro izmiješajte i stavite u kalup za pečenje.
- Pecite oko 35 minuta.
- Zagrijte slatku pavlaku do ključanja. Sipajte preko šećera i čokolade. Ostavite nekoliko minuta i dobro izmiješajte. Pustite da se hladi oko 10 minuta.
- Pažljivo izvadite tortu iz kalupa za pečenje i prelijte glazurom. Stavite sjemenke nara i poslužite.