Sastojci:

400 g tamne čokolade,

200 ml slatkog vrhnja,

1 vrećica vanilin šećera,

100 g maslaca,

čep ruma ili amaretta,

pola kašičice karija.

Priprema:

  1. U posudu za kuhanje na pari ubaciti čokoladu i maslac i pustiti da se lagano otapaju. U posebnoj posudi zagrijati slatko vrhnje i vanilin šećer do vrenja. Skinuti s vatre i pustiti da odstoji 15 minuta.
  2. Otopljenu čokoladu, koja se lijepo pomiješala s maslacem i amarettom ili rumom, dodati slatkom vrhnju. Miješati dok se sve ne pretvori u gustu jednoličnu smjesu. Pola gotove smjese uliti u silikonske kalupe za praline, posuti ih začinom, a preko toga preliti ostatak smjese.
  3. Prekriti ih folijom i odložiti na hladno mjesto barem preko noći da se dobro stegnu. Kad se uvjerite da su se dobro stisnule, istresti praline iz kalupića i poslužiti ih.