Sastojci za krofne:

2,5 dl vode,

prstohvat soli,

200 g oštrog brašna,

150 g maslaca,

7 jaja.

Sastojci za kremu:

8 dl vrhnja za šlag,

600 g čokolade za kuhanje,

400 g malina.

Priprema:

  1. Vodu, maslac i so zakuhati te dodati brašno i miješati dok smjesa ne postane gusta.
  2. Skinuti s vatre i umutiti  jedno po jedno jaje uz neprekidno mućenje mikserom. Hladiti oko 10 minuta.
  3. Slastičarskom vrećicom oblikovati kuglice i peći u pećnici zagrijanoj na 200 stepeno 25-30 minuta. Za vrijeme pečenja pećnicu ne otvarati.
  4. Vrhnje za kuhanje i čokoladu topiti na pari uz stalno miješanje. Kremu hladiti u frižideru 3 sata. Hladnu kremu umutiti mikserom.
  5. Hladnim krofnama odrezati vrh, puniti kremom i malinama te poklopiti i ohladiti.