Sastojci za brownie biskvit:

 

200 g čokolade za kuhanje,

200 g maslaca,

60 g kakaa u prahu,

65 g glatkog brašna,

1 kašičica praška za pecivo,

180 g šećera,

4 jaja,

prstohvat soli.

 

Krema s mliječnom čokoladom:

 

400 ml slatkog vrhnja,

200 g mliječne čokolade.

 

Krema s jagodama:

 

300 g svježih jagoda,

60 g šećera,

200 ml slatkog vrhnja,

1 želatina u prahu.

 

Krema s bijelom čokoladom:

 

400 ml slatkog vrhnja,

200 g bijele čokolade.

 

Priprema:

 

  1. Čokoladu i maslac otopite na pari. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao, šećer i so. Dodajte otopljenu čokoladu i maslac pa sve izmiješajte. Dodajte jaja pa još jednom kratko izmiješajte smjesu da se svi sastojci sjedine.

 

  1. Smjesu izlijte u kalup za torte (28 cm) koji ste prekrili masnim papirom, poravnajte i pecite 18 minuta na temperaturi od 180 stepeni.

 

  1. Ohlađeni biskvit premjestite na tanjir za torte, a oko njega postavite obruč od kalupa u kojem se pekao (obruč s unutarnje strane prekrijte papirom za pečenje).

 

  1. Najprije pripremite kremu s mliječnom čokoladom. Čokoladu otopite na laganoj vatri zajedno sa 100 ml slatkog vrhnja i ostavite da se malo ohladi. Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag, ne smije biti prečvrst. Mlaku čokoladu uz pomoć špatule umiješajte u umućeno slatko vrhnje. Kremu nanesite na ohlađeni biskvit, poravnajte i stavite tortu u fržider dok pripremate drugu kremu.

 

  1. Jagode operite, očistite i usitnite u blenderu (iskoristite maksimalno 350 ml pirea od jagoda kako krema nebi bila prerijetka). Želatinu pripremite prema uputama na kesici i ostavite da nabubri, a zatim je otopite na laganoj vatri. Slatko vrhnje lagano izmiksajte, ne prečvrsto. Pire od jagoda prokuhajte, maknite s vrate i pomiješajte s otopljenom želatinom. Pire ohladite do sobne temperature pa ga umiješajte u slatko vrhnje. Kremu od jagoda nanesite na čokoladnu kremu, poravnajte i ostavite tortu u frižider dok pripremate kremu s bijelom čokoladom.

 

  1. Kremu s bijelom čokoladom pripremite na isti način kao i kremu od mliječne čokolade, pa je nanesite na kremu od jagoda. Tortu ostavite u frižider nekoliko sati da se sve kreme dobro stisnu, najbolje preko noći. Prije serviranja pažljivo uklonite obruč i papir za pečenje.

 

  1. Tortu prelijte čokoladnom glazurom ili ukrasite šlagom, a na vrh stavite nekoliko svježih jagoda.