Sastojci:

4 jajeta,

200 g čokolade,

2 dl slatke pavlake,

0,5 dl viskija,

100 g šećera,

200 g smrznutih višanja,

kora od jedne narandže.

Priprema:

  1. Umutite slatku pavlaku i stavite u frižider da se ohladi. Čokoladu otopite na pari. Umutite snijeg od bjelanaca, postepeno dodajući šećer. Uz lagano miješanje, dodajte otopljenu čokoladu. Slatku pavlaku izmiješajte s bjelancem i dodajte umućen viski i žumance.
  2. Ostavite u frižideru da se mus stegne narednih sat-dva. Rastopite šećer i kada se karamelizira, dodajte višnje i kuhajte dok ne omekša, ali da se višnje ne raspadnu. Narendajte koru narandže.
  3. Mus servirajte u odgovarajuću posudu, pa preko prelijte voćni sos.