Izvrstan dezert, spolja sočan biskvit, a unutra topla čokolada. Najčešće se priprema od četiri sastojka: čokolade, putera, jaja i šećera. Smjesi se dodaju i likeri, narandža i limun, pa čak i čili, a kolačiće možete poslužiti sa sladoledom, zamrznutim voćem ili umućnom slatkom pavlakom.

Sastojci:

2 kašičice putera

240 g čokolade za kuhanje

5 jaja

4 kašičice brašna

200 g šećera

1/2 kašičice soli

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 220 stepeni.

2. Usitnite čokoladu pa je sa puterom otopite miješajući.

3. Ulupajte jaja pa ih dodajte u čokoladu sa šećerom i solju.

4. Dodajte brašno, pa smjesu ulijte u vatrostalne posudice za pečenje koje ste namastili.

5. Pecite oko 15 minuta.

6. Kolačiće možete ukrasiti topljenom čokoladom, šlagom, sladoledom ili bobičastim voćem.