Sastojci:

 

dvije kašike maslinovog ulja,

veći luk,

dva čehna bijelog luka,

četiri veća krompira,

dvije prase,

1,5 kocki supe od povrća,

lovorov list,

100 ml vrhnja za kuhanje.

 

28

 

  1. Sitno isjeckajte crni i bijeli luk. Krompir ogulite i isijecite na kockice, prasu prepolovite po dužini, dobro operite i isitnite. Kocku za supu rastvorite u litru tople vode.

 

  1. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i popržite crni i bijeli luk. Dodajte prasu i krompir, zajedno s listom lovora, nalijte s oko dva decilitra supe i pustite da proključa. Dodajte ostatak supe i krčkajte na srednjoj vatri dvadesetak minuta, dok krompir potpuno ne omekša.

 

  1. Izvadite lovor, prebacite čorbu u blender i usitnite dok ne postane glatka i gusta. Vratite u posudu u kojoj se kuhala, dodajte pavlaku i pustite da se krčka još pet minuta.