Sastojci za prvu smjesu:

 

1 jaje,

60 g mljevenih proprženih lješnika

po 100 g šećera, margarina i pšeničnog oštrog brašna.

 

Sastojci za drugu smjesu:

 

4 jaja,

 

po 100 g šećera i čokolade,

150 g margarina ili putera,

kašičica pšeničnog oštrog brašna.

 

Za glazuru:

 

60 g putera,

100 g čokolade,

3 kašičice mlijeka.

 

Priprema:

 

  1. Prvo tijesto: Pjenasto umutite jaje i šećer pa dodajte omekšali puter, mljevene lješnike i brašno. Manji pleh prečnika 20×30 cm premažite margarinom, pospite brašnom pa u njega sipajte tijesto. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 10 minuta.

 

  1. Drugo tijesto: Pjenasto umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte omekšali puter, otopljenu čokoladu i brašno. U tu smjesu postepeno umiješajte snijeg od bjelanaca.

 

  1. Na prvo tikesto dopola pečeno sipajte drugu smjesu, temperaturu u rerni smanjite na 150 stepeni i sve zajedno pecite oko 50 minuta. Puter i čokoladu uz dodavanje mlijeka otopite na pari, a kada se glazura malo ohladi prelijte preko kolača.