Sastojci:

4 jajeta,

40 kašika šećera,

24 kašike mlijeka,

24 kašike brašna,

2 praška za pecivo,

1 dl vode,

4 kašike džema,

1 narandža,

100 g čokolade,

3 kašike ulja.

Priprema:

  1. Uzmite dvoje jaja, razdvojte bjelanca i žumanca, pa prvo pjenasto umutite bjelanca, dodajte 10 kašika šećera, još malo mutite i dodajte žumanca.
  2. Sipajte 12 kašika mlijeka, 12 kašika brašna i 1 prašak za pecivo. Stavite tijesto da se peče na 250 stepeni oko 10 minuta. Na isti način napravite i ispecite još jednu koru.
  3. Ušpinujte 20 kašika šećera sa 1 decilitar vode. Jednu koru izdrobite i dodajte u špinovani šećer, promiješajte i dodajte džem, sjedinite i dodajte izrendanu narandžu. Sve dobro promiješajte i nanesite na drugu koru. Otopite čokoladu s uljem, pa dobijenom glazurom premažite kolač.