Sastojci:
2 šolje crvene leće,
1 mala kašika mljevene kurkume,
30 g maslaca,
prstohvat soli,
1 luk,
2 male kašike mljevenog kumina,
vezica korijandera,
3 limete,
200 g špinata,
5 kašika jogurta.
Priprema:
- Leću staviti da se kuha u veću količinu posoljene vode zajedno s kurkumom i polovicom maslaca. Kada voda zavrije, smanjiti jačinu vatre i pokriveno kuhati oko 20 minuta..
- Luk dinstati na preostalom maslacu sa kuminom na laganoj vatri oko 15 minuta, povremeno miješajući. Dodati korijandar pa kuhati još jednu minutu.
- Mješavinu dodati supi od leće i začiniti sokom limete. Supu ponovno zagrijati, dodati očišćeni i oprani mladi špinat pa kuhati još 10 minuta. Prije serviranja u tanjir dodati kašiku jogurta.