Sastojci:
400 g mljevene junetine,
150 g luka,
1 jaje,
150 g pšeničnog brašna,
100 g hljeba,
1 dl mlijeka,
100 g pasiranog paradajza,
2 lovorova lista,
3 čehna bijelog luka,
ulje i so,
svježe mljeveni biber,
list bosiljka.
Priprema:
- Mljeveno meso, nasjeckan luk, jaje, hljeb (natopljen u mlijeku pa ocijeđen), biber i so dobro izmiješajte.
- Od dobivene mase pravite kuglice jednake veličine. Uvaljajte ih u brašno i propržite sa svih strana u vrućem ulju.
- U posudu naspite malo ulja od prženja, stavite ispržene kuglice, pire od paradajza, lovorov list, nasjeckano ehne bijelog luka, bosiljak, zalijte vodom da pokrije ćufte i
pustite da se kuha na laganoj vatri 15 do 20 minuta.
- Poslužite uz pire krompir.