Danas ste poželjeli na dnevni meni uvrstiti mozzarellu? Donosimo vam jednostavan recept koji će oduševiti sve ukućane.
Sastojci:
450 g mljevene junetine
2 kašike maslinovog uljaj
jaje
½ šolje sitno nasjeckanog crvenog luka
½ šolje prezli
½ šolje narendanog parmezana
¼ šolje mlijeka
2 kašike sitno nasjeckanog bijelog luka
kašika senfa
kašičica tabasco sosa
koncentrat paradajza
so, biber
10 kockica mocarela sira
Priprema:
1. Uključite rernu da se grije na 170 stepeni, a vatrostalnu posudu namastite.
2. U većoj posudi izmiješajte meso, jaje, crveni luk, prezle, parmezan, mlijeko, bijeli luk, senf, tabasco, so i biber pa sve dobro izmiješajte da se svi sastojci sjedine.
3. Od mesne smjese oblikujte kuglice u kojima ćete praviti udubljenja i u njih stavljati komadiće mocarela sira. Zatvorite ćuftice i dobro provjerite da li je sir u potpunosti obložen mesom.
4. Nadjevene ćuftice slažite u pripremljenu posudu za pečenje, dodajte koncentrat paradajza i ostavite da se peče u zagrijanoj rerni 30-35 minuta.
5. Poslužite uz tjesteninu ili pire krompir.