Sastojci:

250 g brašna,

125 g putera,

prstohvat soli,

2 kašike smeđeg šećera,

3 kašike hladne vode,

4 jabuke,

kašika gustina,

50 g šećera,

malo cimeta,

žumance,

kašika mlijeka.

 

Priprema:

 

  1. Napravite tijesto od brašna, putera, soli, šećera i vode. Rukama ga oblikujte, pospite brašnom, uvijte u providnu foliju i ostavite u frižider na pola sata da odstoji.

 

  1. Jabuke očistite pa isijecite na listiće. Stavite ih u zdjelu, dodajte šećer, gustin i cimet. Tijesto stavite na radnu površinu i oklagijom razvucite, pa ga prebacite u okrugli pleh i stavite u frižider da još malo odstoji, a zatim poredajte gusto jabuke unutar tijesta i premažite mješavinom žumanceta i mlijeka.

 

  1. Pospite šećerom i pecite u zagrijanoj rerni oko 45 minuta. Ispečen tart ohladite i po želji poslužite uz kuglu sladoleda od vanile.