Sastojci:

6 jaja,

60 g brašna,

2 kašike vrele vode,

150 g šećera u prahu,

50 g mljevenih oraha,

vanilin šećer.

Za fil:

400 ml mlijeka,

puding od vanile,

200 g putera,

150 g šećera u prahu,

2 do 3 banane,

3 do 4 kašičice čokoladnih mrvica.

Za ukrašavanje:

2 šlaga,

2 kašičice eurokrema,

3 kašičice mljevenih oraha.

Priprema:

  1. Umutite pjenasto žumanca sa 75 g šećera u prahu pa dodajte dvije kašike vrele vode i nastavite da mutite dok se masa ne postane svjetlija.
  2. Bjelanca ulupajte u čvrst snijeg, dodajte preostali šećer u prahu i vanilin šećer.
  3. U umućena žumanca sipajte lagano brašno i mljevene orahe, polako promiješajte pa dodajte, uz lagano miješanje snijeg od bjelanaca. Smjesu sipajte ravnomjerno na pleh s pek papirom i pecite na temperaturi od 180 stepeni 20 minuta.
  4. Ispečenu koru prebacite na čistu krpu, pospite šećerom i blago umotajte u rolat. Ostavite tako, dok spremite fil.
  5. Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka pa ostavite da se ohladi. Da se na pudingu ne bi stvorila korica pospite malo šećera. Dok se puding hladi, umutite omekšali puter sa šećerom u prahu i na kraju lagano sjedinite. U fil dodajte čokoladne mrvice, dobro promiješajte i ostavite u frižider 30 minuta da se zgusne.
  6. Potom odmotajte krpu s rolatom, pa preko kore nanesite fil, a preko fila sitno isjeckane banane. Savijte koru u rolat i ukrasite šlagom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.