Slani, ukusni, aromatični krekeri koji hrskaju pod zubima i tope se u ustima, a pripremaju se za tren.  Možete ih jesti bez grižnje savjesti jer su pošteđeni masnoća, šećera i ostalih aditiva.

Za 25 komada trebat će vam:

200 g integralnog brašna

3 kašike susama

3 kašike lana (polovinu sameljite)

1 grančica ruzmarina, usitniti (ili sušeni, oko 1 kašičica)

60 g maslaca sobne temperature

100 ml vode

1 kašičica soli

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 200 stepeni, a tepsiju obložite papirom za pečenje.

2. Od svih sastojaka umijesite tijesto.

3. Na pobrašnjeloj podlozi razvaljajte tijesto na otprilike 3 mm debljine. Izrežite u oblike koje želite i poslažite u tepsiju.

4. Pecite 15-20 minuta, taman dok ne počnu lagano dobivati boju.

5. Ohladite i čuvajte u zatvorenoj posudi.