Slani, ukusni, aromatični krekeri koji hrskaju pod zubima i tope se u ustima, a pripremaju se za tren. Možete ih jesti bez grižnje savjesti jer su pošteđeni masnoća, šećera i ostalih aditiva.
Za 25 komada trebat će vam:
200 g integralnog brašna
3 kašike susama
3 kašike lana (polovinu sameljite)
1 grančica ruzmarina, usitniti (ili sušeni, oko 1 kašičica)
60 g maslaca sobne temperature
100 ml vode
1 kašičica soli
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200 stepeni, a tepsiju obložite papirom za pečenje.
2. Od svih sastojaka umijesite tijesto.
3. Na pobrašnjeloj podlozi razvaljajte tijesto na otprilike 3 mm debljine. Izrežite u oblike koje želite i poslažite u tepsiju.
4. Pecite 15-20 minuta, taman dok ne počnu lagano dobivati boju.
5. Ohladite i čuvajte u zatvorenoj posudi.