Sastojci:

250 g maslaca

2 jajeta

1 dl mlijeka

250 g šećera

10 g cimeta

10 g mljevenog đumbira

vanilin šećer

prašak za pecivo

600 g brašna

80 g maslaca

100 g čokolade

Priprema:

  1. Brašno prosijati i staviti u veću zdjelu. Maslac pustiti da lagano omekša na sobnoj temperaturi, pa ga, narezanog na manje komadiće dodati u brašno i razmrviti. Brašnu i maslacu dodati sve ostale sastojke: jaja, mlijeko, šećer, cimet, đumbir, vanilin šećer i prašak za pecivo. Sve promiješati i umijesiti glatko tijesto.
  2. Razvaljati na pobrašnjenoj površini na debljinu od oko pola centimetra. Kalupom za kekse utiskivati željene oblike i staviti svaki kolačić na pleh za pečenje koji ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom.
  3. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Čokoladu otopiti na pari i dodati joj maslac. Pečene kolačiće pustiti da se ohlade. Svaki premazati glazurom od čokolade i ukrasiti ušećerenim đumbirom.