Sastojci:
250 g maslaca
2 jajeta
1 dl mlijeka
250 g šećera
10 g cimeta
10 g mljevenog đumbira
vanilin šećer
prašak za pecivo
600 g brašna
80 g maslaca
100 g čokolade
Priprema:
- Brašno prosijati i staviti u veću zdjelu. Maslac pustiti da lagano omekša na sobnoj temperaturi, pa ga, narezanog na manje komadiće dodati u brašno i razmrviti. Brašnu i maslacu dodati sve ostale sastojke: jaja, mlijeko, šećer, cimet, đumbir, vanilin šećer i prašak za pecivo. Sve promiješati i umijesiti glatko tijesto.
- Razvaljati na pobrašnjenoj površini na debljinu od oko pola centimetra. Kalupom za kekse utiskivati željene oblike i staviti svaki kolačić na pleh za pečenje koji ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom.
- Peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Čokoladu otopiti na pari i dodati joj maslac. Pečene kolačiće pustiti da se ohlade. Svaki premazati glazurom od čokolade i ukrasiti ušećerenim đumbirom.