Sastojci za kore:

15 bjelanaca,

450 g šećera,

3 kašike brašna,

200 g oraha,

200 g pečenih lješnika,

200 g pečenih badema.

Za fil:

15 žumanaca,

15 kašika šećera,

100 g čokolade,

300 g maslaca,

6 kašika ulja,

200 g čokolade za glazuru.

Priprema:

  1. Umutite pjenasto pet bjelanaca, dodajte 150 grama šećera i na kraju pažljivo umiješajte mljevene orahe i kašiku brašna pa pecite koru u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
  2. U drugu koru umjesto oraha stavite mljevene lješnike, a u treću mljevene bademe. Za fil na pari kuhajte žumanca i šećer, pa kada se zgusne dodajte čokoladu. Ohlađeni fil izmiješajte s umućenim maslacem.
  3. Filujte prvo koru s orasima pa s bademima i na kraju s lješnicima. Tortu sa svih strana premažite filom pa odozgo prelijte čokoladnom glazurom, a stranice ukrasite mlevenim grilijašem ili sjeckanim lješnicima.