Sastojci:

250 g mljevenog junećeg mesa,

3 jaja,

pola čaše vode,

1 kašičica origana,

6 čeri paradajza,

pola čaše ulja,

4 kašike prezli,

1 kašičica soli, biber,

pola veze peršuna,

2 čehna bijelog luka,

1 kašičica sode bikarbone.

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomiješajte meso i jaja. Dobro umutite, a zatim dodajte 1 kašičicu origana, senf, so, biber i sitno sjeckani peršun. Bijeli luk izgnječite, a zatim sitno isjeckajte i dodajte u smjesu.
  2. Sve izmiješajte, a onda dodajte ulje, prezle i sodu bikarbonu. Na kraju dodajte vodu, a kada dobijete kompaktnu smjesu, sipajte je u kalupe za muffine koje ste prethodno podmazali.
  3. Čeri paradajz operite i svaki presijecite napola, a potom svaku polovinu stavite u po jedan muffin. Pecite u dobro zagrijanoj rerni na 225 stepeni oko 20 minuta ili dok ne dobiju finu koricu.