Sastojci:

1 crvena paprika,

150 g svježeg kozijeg sira,

so i biber,

1 kašičica nasjeckanih iglica ruzmarina,

100 g feta sira,

6 jaja,

1 kašika maslaca,

2 tikvice,

2 kašike ulja,

3 kašike limunovog soka.

Priprema:

  1. Operite i prepolovite papriku, očistite je i narežite na kockice.
  2. Izmiješajte svježi koziji sir, smjesu posolite i pobiberite pa u nju umiješajte sjeckani ruzmarin i kockice paprike.
  3. Izrežite fetu na kockice. Zatim razmutite jaja, posolite ih i pobiberite te umiješajte fetu.
  4. U tavi zagrijte komadić maslaca, ulijte četvrtinu smjese od jaja i fete pa je pecite dok se jaja ne stisnu. Okrenite i pecite još 1-2 minute s druge strane.
  5. Gotov omlet izvadite na tanjir da se malo ohladi. Na isti način od preostale smjese ispecite još tri omleta.
  6. Mlake omlete premažite kremom od kozijeg sira, zarolajte ih, čvrsto umotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider da se stisnu.
  7. Operite i očistite tikvicu za prilog te je naribajte na tanke kriške. Oguljeni luk narežite na kriške. Potom zagrijte ulje i dinstajte luk oko 3 minute da postane staklast, dodajte tikvice pa ih dinstajte još oko 3 minute, tako da ostanu još lagano čvrste.
  8. Začinite ih solju, biberom i limunovim sokom. Prije posluživanja rolice od omleta ukoso narežite na deblje kriške i poslažite ih po tikvicama.