Sastojici: 

280 g krem sira,
0,5 dl soka od limuna i korica,
160 g praška za puding od vanile,
200 ml slatke pavlake,
200 g bijele čokolade,
7 jaja,
120  šećera u prahu.

 

Priprema:

 

  1. Sir i šećer pjenasto umutite, dodajte limunov sok i koricu, pa opet malo umutite. Dodajte jedno po jedno žumance i svaki put dobro umutite. Zatim dodajte prašak za puding i opet umutite.

 

  1. Bijelu čokoladu izlomite na kocke, prelijte slatkom pavlakom i otopite na pari, pa prohladite. Umutite snijeg od belanaca sa zrnom soli, pa laganim pokretima umiješajte u prethodnu smjesu.

 

  1. Obložite kalup pek papirom i pecite u rerni zagrijanoj na 160 stepeni oko sat. Provjerite čačkalicom da li je torta pečena, a kad se ispeče, ostavite je naredni sat u rerni s malo odškrinutim vratima. Kad se ohladi, izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.