Filete oslića možete pohovati na uobičajen način. Fileti i kuhana cijela riba preporučljiva je hrana za dijete i posebne oblike prehrane. Čak i oni koji baš ne vole rubu, oslić mogu „podnijeti“.  Isprobajte  zato ovaj ukusan i zanimljiv recept, sigurno će vam se svidjeti.

Sastojci:

4 x 150 g fileta od oslića

malo soli

šoljica polubijelog brašna

šoljica hladne vode

šoljica kukuruznih pahuljica

1/2 šoljice badema

1,5 dl suncokretovog ulja za prženje

 

Priprema:

  1. Filete operite i svaki posolite prstohvatom soli.
  2. Pomiješajte brašno i hladnu vodu tako da dobijete glatku smjesu.
  3. Kukuruzne pahuljice usitnite u mužaru, a bademe sitno nasjeckajte.
  4. Svaki filet uronite u smjesu brašna i vode, a zatim stavite u suhu smjesu kukuruznih pahuljica i badema.
  5. Zagrijte ulje u tavi i pripremljene filete pržite na srednje jakom plamenu s obje strane dok ne poprime smeđu boju.
  6. Pohovane filete ocijedite na papirnom ubrusu.