Sastojci:

50 g brašna,

4–5 kašika mlijeka,

2 jajeta, malo soli,

250 g šampinjona,

100 g rukole,

2 kašike putera,

1 čehno bijelog luka,

1 kašičica provansalske mješavine začina,

4 kašike kisele pavlake,

2 kašike bijelog vina.

Priprema:

  1. Izmiješati brašno, mlijeko, jaja i malo soli. Ostaviti tijesto za palačinke da miruje oko 30 minuta.
  2. Obrisati šampinjone mokrom krpom i isjeckati. Rukolu iscjepkati. Zagrijati kašiku maslaca i ispržiti  šampinjone. Isjeckati bijeli luk i dodati gljivama. Pržiti još malo, dodati začine i posoliti po želji. Umiješati kiselu pavlaku i vino. Umiješati rukolu i podgrijati je u sosu.
  3. Ostatak putera zagrijati iz ispržiti 4 palačinke. Svaku palačinku staviti na tanjir i rasporediti gljive. Preklopiti palačinke i servirati ih ukrašene miješanom zelenom salatom i rukolom.