Ako biste jeli nešto slatko, a ne da vam se provesti mnogo vremena u kuhinji, ovaj je desert odlično rješenje.

Sastojci:

1 puding od vanilije

½ litre mlijeka

3 kašike šećera

keksi s punjenjem od želea i preljevom od čokolade (npr. Jaffa)

tvrdi keksi s maslacem (npr. Petit Beurre)

Sastojci za glazuru:

100 grama čokolade

50 grama maslaca

3 kašike vode

3 kašike šećera

Priprema:

  1. U plitku posudu posložite tvrde kekse s maslacem tako da prekrijete dno.
  2. Preko keksa prelijte vrući puding od vanilije koji ste skuhali. Važno je da puding bude vruć kako bi omekšao podlogu. Ako želite da kolač bude kremastiji udvostručite količinu pudinga.
  3. Preko pudinga stavite kekse Jaffa okrenute s čokoladnim dijelom prema dole tako da prekrijete cijelu površinu pudinga od vanilije.
  4. Na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smjesu. Maknite s vatre, umiješajte maslac i topao prelijte preko cijelog kolača.
  5. Poslužite kolač dobro ohlađen uz omiljeni napitak.

Savjet plus:

Tvrde kekse možete rasporediti i u kalup za torte, te ponoviti isti postupak kako biste goste iznenadili ukusnom tortom.